INAUDIT: FESTIVAL DE MÚSICA

Dia 2

Comprar
dissabte, 27 d’abril | 12:00 h

Festival de música a cura de Lluís Nacenta

Músics: Oriol Sauleda, Núria Roura, Marina Herlop

Compartir

La influència d’un músic admirat no condueix necessàriament un artista a fer música semblant a la seva. De vegades, la influència consisteix a obrir-li un camp de possibilitats noves, i que alguns semàfors se li posin en verd. Al festival Inaudit ens preguntem quines són les influències de Carles Santos sobre els músics d’avui. Quatre concerts en un cap de setmana ens conviden a ser fecundats i pertorbats, recorrent els camins oberts per un músic improbable, incomprensible, inaudit.

12h: La insurrecció de la carn

Oriol Sauleda i Inés Borràs ens proposen un viatge musical i poètic, a mig camí entre la processó i el teatre al carrer, que ens remet a la sensibilitat cerimonial, teatral i esotèrica de Carles Santos. El piano com a fèretre i pedestal, la Moreneta com a figura protectora i vexada, la pianista com a protagonista i icona i el poeta com a bufó i demiürg conformen un quadre, una performance, un concert, un poema, una festa i un manifest.

 

18h: Núria Roura, concert irregular.

La pianista Núria Roura ens proposa un exercici de lectura radical de la partitura del Concert irregular, una lectura feta amb els ulls, amb les mans, amb les orelles, amb els peus, amb la pell, amb la imaginació i amb la memòria. Refeta més que llegida, intuïda més que estudiada, oberta més que explorada, Núria Roura esbudella i fa reviure una proposta musical de referència en l’univers estètic i creatiu de Carles Santos.

 

20h: Marina Herlop en procés

Marina Herlop comparteix el procés creatiu d'alguns temes propis, des dels primers motius amb piano sol fins a la versió acabada amb electrònica. Carles Santos va saber explorar amb radicalitat les fronteres de la creació musical sense deixar mai de banda la interpretació pianística, com a centre de la seva pràctica creativa. En aquesta sessió ens demanem, de la mà de Marina Herlop, com es trasllada a la contemporaneïtat aquest diàleg entre el pianisme clàssic i l'electrònica.

 

 

Amb la compra d'aquesta entrada podràs gaudir de les activitats i els concerts del segon dia del Festival.

Per 5€ també podràs assistir a la Paella popular que tindrà lloc dissabte 27. A la pestanya 'PAQUETS' d'aquest mateix web, podràs obtenir l'abonament pels dos dies, que inclou la paella popular de forma gratuïta.