ELS ULLS DE L'ETERN GERMÀ

Finalitzat
DURADA:  1h 30min
Del dj. 09.02.23 al dg. 19.03.23
Idiomes Català

FITXA ARTÍSTICA

Text Stefan Zweig Traducció Marisa Siguan Direcció i espai Oriol Broggi 

Amb Òscar MuñozXavier Ripoll

Música Marc Serra Llums Pep Barcons Projeccions Francesc Isern Ajudanta de direcció Sara Sors Revisió de text de 2023 Ramon Vila Assessorament de text 2002 Lluís Quintana Veu Moisès Broggi Construcció escenografia Taller d’escenografia Castells

Compartir

Virata és un guerrer famós, conegut amb el nom d’ “Espasa de Centelles”, que viu a les terres Birgwaghenses del Rei Rajupta. Ell sol com a capità dels exèrcits reials aconsegueix la victòria en unes grans lluites interiors. El rei, agraït, li dóna la gran espasa reial i mig regne si el vol. Però Virata té el record gravat de la mirada penetrant i eterna del seu germà, al qual ha mort sense saber-ho al camp de batalla. Virata decideix no tocar mai més les armes ni fer res que pugui restar tanta llibertat a un altre home: l’acció d’un mateix pot restar la llibertat de l’altre, i mai no és prou justa. Aquesta convicció el farà embrancar-se a un llarg periple en busca de la justícia i la llibertat, l’intent (potser infructuós) de viure en aquest món suspenent l’acció i sense causar efectes en la vida dels altres.

A partir del relat homònim de Stefan Zweig i alguns fragments de les seves memòries personals us presentem aquesta gran faula sobre les accions vitals, el desig, els lligams amb els altres i, en definitiva, sobre viure en un món compartit. Un dilema que Stefan Zweig planteja d’una manera preciosa i gairebé universal.

Dijous
09
feb
Des de
28 €
Finalitzat
Divendres
10
feb
Des de
28 €
Finalitzat
Dissabte
11
feb
Des de
28 €
Finalitzat
Diumenge
12
feb
Des de
28 €
Finalitzat
Dimecres
15
feb
Des de
28 €
Finalitzat